Blend Series #2 skládá poctu půdám, které daly vzniknout výjimečným vínům značky Tarapaca tím, že zdůrazňuje typičnost Cabernet Sauvignonu (79 %) z piedmontského typu půdy a Merlotu (21 %) z El Ciruelo.
Piedmont je charakteristický vulkanickou půdou bohatou na minerály s ostrými kamínky, která propůjčuje Cabernetu kyselost. El Ciruelo v blízkosti řeky Maipo svojí půdou dává svěžest Merlotu s kulatými taníny, čeným ovocem a kořenitými tóny. Unikátní kombinace půdních typů dává základ pro víno s excelentní výraznou hlubokou vybalancovanou s dlouhým potěšujícím koncem. Víno zrálo 12 měsíců v nových (20 %) a použitých (80 %) francouzských barikových sudech.
Doporučujeme podávat ke grilovaným červeným masům, zvěřině, steaku z tuňáka, výrazněji okořeněným těstovinám nebo tvrdým sýrům jako je Manchego.
Doporučená teplota podávání: 17 - 19 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.