Odrůdové složení: 85 % Cabernet Sauvignon a 15 % Syrah
Blend Series #1 skládá poctu půdám, které daly vzniknout výjimečným vínům značky Tarapacá tím, že kombinuje esenci Cabernet Sauvignon na poloze Piedmont a esenci Syrahu, vypěstovaného na poloze Mansel. Ve vulkanické půdě Piedmontu vykazuje Cabernet Sauvignon aroma černého ovoce, pěknou kyselinku a jemné taniny. Vinohrady v Manselu jsou vysázené v zastíněné oblasti s nepatrně nižšími průměrnými teplotami, Syrah je proto plný, tělnatý s výrazem černých bobulí a kořeněnými tóny. Unikátní kombinace vín vyrobených z hroznů vypěstovaných na rozdílných půdách přináší expresivní vybalancované víno s tóny ostružin, čokolády či pepře s dlouhou dochutí.
Doporučujeme podávat ke grilovaným červeným masům, zvěřině, steaku z tuňáka, výrazněji okořeněným těstovinám nebo tvrdým sýrům jako je Manchego.
Doporučená teplota podávání: 17 - 19 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.