Netradičně sladký Cabernet Sauvignon s intenzivní vůní čerstvých jahod, jahodového kompotu, třešní a granátového jablka. V chuti je víno příjemně sladké, ale díky dostatečné kyselince i neskutečně hravé a působí až jemně perlivým dojmem. Najdete v ní i tóny bylinek a je dobře vyvážená.Překvapivě lahodné víno vhodné například jako letní osvěžení.
Pěstování révy i výroba tohoto vína probíhá v biodynamickém řežimu s minimálními zásahy ve vinici a ve sklepě. Víno bylo testováno na množství histaminu menší než 0,1 mg/l. Víno tak lze označit za nízkohistaminové a je v hodné i pro osoby s jeho intolerancí. Vhodné je i pro vegany a je nesířené.
Doporučujeme podávat k thajskému curry s kokosovým mlékém, kachně a sýrům s modrou plísní.
Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Mladé biodynamické vinařství Hareter se nachází na břehu rakouského jezera Neusiedler v obci Weiden am See. Majitel Thomas Hareter dbá na maximální péči o vinohrad a podporu lokálního zemědělství. V roce 2006 přešlo vinařství na pěstování a výrobou vín v organickém režimu a v roce 2009 získalo certifikaci BIO. Vína jsou převážně naturální a perfektně odrážejí místo vzniku a původní surovinu. Díky tomuto přístupu a unikátnímu terroir obsahují tato vína minimální množství změřeného histaminu a mohou tedy být označena jako nízkohistaminová vína. Tato vína jsou vhodná dokonce i pro vegany.