Hrozny jsou zpracovány technologií řízeného kvašení v dubovém 6.000 l sudu s následným školením a zráním části vína v nových barrique sudech. Bukét zavařeného angreštu, rynglí a podtržených meruněk přechází v chuti do limetko-broskvového kompotu. Strukturované elagotaniny uzavírá pikantní ryzlinková kyselina.
Doporučujeme podávat k foie gras, krevetkovému salátu s avokádem a pomeranči nebo zrajícím oranžovým sýrům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
VINUM PALAVIENSE
Vína mají kontrolovaný původ z vinic v Perné a jejím okolí. Plochy leží v biosférické rezervaci Pálava na úpatí vápencových skal. Na základě proměnlivosti místních podmínek mohou i na malé ploše viniční tratě katastrálního území vznikat originální vína. Hrozny jsou pěstovány systémem integrované produkce a pravidelně dosahují té nejvyšší kvality. Sklizeň je limitovaná. Klady stanoviště ještě zhodnocuje zpracování metodou řízeného kvašení doplněné o další moderní technologické postupy. Kolekci tvoří pouze vína originální přívlastková (tzv. Terroir).