Ušlechtilé a vyzývavé dezertní aroma dokonale vyzrálých cibébových hroznů a citrusových plodů je v chuti umocněné originální kompozicí kompotovaných mandarinek s elegantní medovou dochutí.
Doporučujeme podávat s tvarohovým cheese cake s lesním ovocem či sorbetem z čerstvého žlutého melounu. Vhodně doplní dušený ananas se zmrzlinou z manga a vločkami z bílé čokolády. Skvělé je i s domácími bramborovými šiškami s mákem a vanilkovým krémem.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
VINUM PALAVIENSE
Vína mají kontrolovaný původ z vinic v Perné a jejím okolí. Plochy leží v biosférické rezervaci Pálava na úpatí vápencových skal. Na základě proměnlivosti místních podmínek mohou i na malé ploše viniční tratě katastrálního území vznikat originální vína. Hrozny jsou pěstovány systémem integrované produkce a pravidelně dosahují té nejvyšší kvality. Sklizeň je limitovaná. Klady stanoviště ještě zhodnocuje zpracování metodou řízeného kvašení doplněné o další moderní technologické postupy. Kolekci tvoří pouze vína originální přívlastková (tzv. Terroir).