Viňa Tarapacá slaví 145 let tradice výroby vín výjimečné kvality při současném reflektování závazku udržitelné biodiverzity. K tomuto výročí vznikla speciální limitovaná edice červeného vína, které je směsí 64% Cabernet Sauvignonu, 20% Syrahu a 16% Cabernetu Franc.
Barva je tmavě rubínová, ve vůni a chuti se projevují černé třešně, ostružiny a černý pepř v kombinaci s výraznými tóny tmavé čokolády a sušeného ovoce. Je středně tělnaté s jemnými taniny, což vede k dlouhému a potěšujícímu konci.
Doporučujeme podávat ke zralým tvrdým sýrům, jako například Manchego a Gruyere. Hodí se také ke kořenitým těstovinám, zvěřině nebo červenému masu.
Doporučená teplota podávání: 17 - 19 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 8 - 10 let.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.