Výrazný buket černých jeřabin a transformovaných ostružin doplňují strukturované hroznové taniny se sušenou švestkou, černou čokoládou a elegantním dotekem francouzského dubu v závěru. Hrozny pochází z vinice s regulovanou sklizní. Jsou zpracovány technologií kontrolované fermentace s prodlouženým zráním na pevných částech hroznů. Víno dlouhodobě zrálo v barikových sudech z francouzského dubu s významnou účastí nových sudů.
Doporučujeme podávat k dušené kančí kýtě se smetanovými bramborami a restovanou cibulkou. Velmi dobře se hodí k vyzrálým sýrům s vnitřní plísní. Velmi dobře doprovází zrající sýr s vnitřní i povrchovou plísní typu Gorgonzola.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
Ch. Dowina
Vína jsou mimo jiné školena technologií batonáže (z franc. bâtonnage) jejíž podstatou je dočasné promíchávání vína s kaly obsahujícími stále aktivní kvasinky, přičemž nazrávání probíhá ve francouzských dubových sudech typu barrique. Pro zdůraznění vinařské tradice, která sahá až do dob Velké Moravy, vznikl název Château Dowina z původního pojmenování hradiště Dívčí Hrady v Pavlově. Díky způsoby zpracování víno získává nenapodobitelný charakter, originální aromatické tóny i buketní látky, bohatou strukturu a plnost v chuti.