"1,21 Gigawatt = síla 121 000 000 slepic na běžícím pásu"
Veltlínské zelené ze sprašových půd s podílem jílu. Macerace celých bobulí (cca 15% produkce) po dobu několika dní. Fermentace a zrání z větší části v nerezových tancích a akátových sudech. Nečiřeno, nefiltrováno, nesířeno. Svěží, vrstevnaté víno s lehce kořenitou dochutí. 100% naturální víno.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byla zátka zalita vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.
Autentisté - naturální vína
Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu naturálních vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".