Hluboká purpurová barva s granátovými odlesky je doprovázena vůní zprvu kořenitou, která se vyvine do ovocného nádechu po černém rybízu, fialek a je zakončena tóny opékaného chleba. Víno je tělnaté ale zároveň měkké se sametovými taniny. V chuti zpočátku zralé ovoce s květinovými tóny nahradí v dlouhém závěru kořenitost. Hrozny z 28-46 starých rév byly sklizeno mechanicky během nočních hodin aby nedošlo k předčasné oxidaci.
Doporučujeme podávat ke zvěřině, pečeným masům, grilovaným červeným masům, dušenému hovězímu a středně zralým a velmi zralým sýrům.
Alkohol: 13,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu až 7 let.