Carmenére je suché víno intenzivní fialové barvy s načernalými odlesky. Nádherné pikantní aroma s tóny zelených paprik a dotykem tabáku. Jemné sametové víno středního těla s příjemným dozvukem.
Hrozny pro výrobu tohoto vína se po sklizni nechají macerovat za nízkých teplot (11 °C) po dobu 12 hodin, poté probíhá fermentace v nerezových tancích za kontrolované teploty pod 28 °C. Následně je víno třikrát až čtyřikrát denně přečerpáváno přes klobouk, k získání dobré barvy a posílení charakteru hroznů. Dříve než dojde k dokončení fermentace, jsou od vína odděleny slupky. Celý proces je prováděn za účelem získání výrazné ovocité a jemné chuti.
Doporučujeme podávat k pikantním pokrmům, vepřovému masu, kachně, zvěřině a k sýrům.
Alkohol: 13,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let.
Společnost byla založena roku 1865. Viña San Pedro je v současné době jedním z největších a nejstarších vývozců chilského vína. San Pedro má více než 1500 osázených hektarů v oblasti Central Valley a v dalších hlavních vinařských oblastech v Chille jako je Elgui, Casablanca, San Antonio-Leyda, Maipo, Cachapoal, Maule a Bío-Bío. Hlavní sklep vinařství se nachází ve městě Molina, v Curicó Valley a je více než 100 let starý. Vinařství bylo vybráno jako „Vinařství roku nového světa“ díky kvalitě svých vín, úspěchu na celosvětovém trhu a také díky rozvoji a dynamice. Portfolio zahrnuje značky: Cabo de Hornos, Kankana del Elqui, Tierras Moradas, 1865 Limited Edition, Castillo de Molina, 35 South a GatoNegro, které se těší velkému úspěchu na zahraničních trzích.