Bílé víno vyrobené z modrých hroznů. Barva vína je světle žlutá. Svěží ovocná vůně je doprovázena harmonickou chutí s lahodnou kyselinkou.
Doporučujeme podávat k různým úpravám Svatomartinské husy nebo také jako aperitiv.
Alkohol: 11,0 % obj.
Zbytkový cukr: 8,1 g/l
Kyseliny: 6,2 g/l
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Dle tradice se říká, že by se víno mělo vypít do Velikonoc následujícího roku, nicméně toto víno vydrží určitě v dobré kondici do konce roku 2016.
Ochutnejte první mladé růžové víno ročníku 2015, uvedené na trh pod označením "SVATOMARTINSKÉ", společnou známkou českých a moravských vinařů. Je historickou tradicí, že na svátek sv. Martina - 11. listopadu si vinaři poprvé mohli přiťuknout mezi sebou, se svým hospodářem i příchozími. Tento den se hodnotí úroda i to, jaký asi ten nový ročník je. Ročník 2015 se vyznačuje víny hebkými, aromatickými, svěžími, s tóny po vyzrálých hroznech.
Mladé a svěží odrůdy moravských vín jsou již v první polovině listopadu schopny nabídnout zajímavý a svěží projev bílých, růžových a červených vín. Navíc je to období relativního "vinařského" klidu po sklizni a první fázi tvorby "regulerních" vín ročníku. Proto vinař může část své produkce vytvořit ve formě mladých vín, která se konzumují záhy po svém vzniku.