Sauvignon, Výběr z hroznů, 2011, Piálek - Jäger, 0.5 l

Exkluzivní záležitost s vůní broskví, angreštové dřeně a čerstvé trávy. V chuti se předhání broskvový kompot s paletou jižního ovoce. Delikátní nasládlost vyvažuje příjemná kyselinka. Vhodné především k vyjímečným příležitostem.
Sauvignon, Výběr z hroznů, 2011, Piálek - Jäger, 0.5 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 5617
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Výrobce Piálek - Jäger
Odruda Sauvignon
Kategorie Výběr z hroznů
Barva Bílé
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché víno
Ročník 2011
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Exkluzivní záležitost s vůní broskví, angreštové dřeně a čerstvé trávy. V chuti se předhání broskvový kompot s paletou jižního ovoce. Delikátní nasládlost vyvažuje příjemná kyselinka. Vhodné především k vyjímečným příležitostem.

Ocenění:

  • AWC Vienna 2012 - zlatá medaile

Obec: Nový Šaldorf
Trať: Kraví hora

Alkohol: 12,9 % obj.
Zbytkový cukr: 33,8 g/l
Kyseliny: 5,9 g/l
Bezcukernatý extrakt: 19,5 g/l

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Piálek - Jäger

Vinařství Piálek & Jäger najdeme v obci Dobšice na Moravě. Je to vinařství dvou kamarádů Ing. Kamila Piálka a Jaroslava Jägera. Malé vinařství převzal Ing. Kamil Piálek po dědečkovi Cyrilovi. Ten zemřel v roce 1998. Vinařství se nikdo nevěnoval. Až v roce 2004 Ing. Kamil Piálek začal budovat malé butikové vinařství s exkluzivní produkcí. Výroba se postupně zvyšovala z původních 3.000 až na dnešních 40.000 lahví. V roce 2011 se Ing. Kamil Piálek spojil se svým kamarádem Jaroslavem Jägerem v nové firmě Vinařství Piálek & Jäger. Vlastní čtyři pískovcové sklepy v Novém Šaldorfě a Dobšicích, kde vyrábí vysoce kvalitní vína, především přívlastková, ze znojemské vinařské podoblasti. Nejstarší sklep je 300 let starý. Vinařství vlastní vinici na znojemské Kraví hoře. Rozloha vinice je 1ha. Ostatní hrozny vykupují od ověřených vinohradníků. Jako zajímavost je tzv. první "grand cru na Moravě" (Sauvignon KRAVÁK). Jejich vína získávají mnohá ocenění jak na domácích, tak i na mezinárodních soutěžích. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Chardonnay, Muller Thurgau, Neuburské, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Cabernet Sauvignon, Dornfelder, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré, Svatovavřinecké a Zweigeltrebe.

Vina z tohoto vinařství můžete ochutnat v nejlepších českých restauracích včetně michelinské restaurace La Degustation Boheme Bourgeoise.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení