Kerner, Kabinet, 2014, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Tento polosuchý Kerner z ročníku 2014 vykazuje velmi silný odrůdový charakter, který se ve vůni projevuje intenzivním buketem rozkvetlých stromů a citrusových plodů.
Kerner, Kabinet, 2014, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11440
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Odruda Kerner
Kategorie Kabinet
Barva Bílé
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2014
CNM 19
Šarže 142/2014
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Toto bílé víno pochází z krásné viniční tratě Hory nedaleko města Bzenec. Jedná se o vinici, která byla vždy vyhlášena produkcí kvalitních hroznů odrůdy Ryzlink rýnský a Kerner tehdejší Bzenecké vinařské oblasti.

Tento Kerner vykazuje velmi silný odrůdový charakter, který se ve vůni projevuje intenzivním buketem rozkvetlých stromů a citrusových plodů. Víno je celkově postaveno na souhře pikantně vyšších ovocných kyselin v kombinaci s lahodným zbytkovým cukrem. Chuť je celkově velmi čistá až precizně odrůdová a tím neustále nabádá k dalšímu ochutnávání a objevování tohoto vína.

Doporučujeme podávat ke smetanovým úpravám drůbežího a vepřového masa, k výraznějším sýrům a salátům ale i samostatně k delšímu ochutnávání.

Obec: Vracov
Trať: Hory

Alkohol: 10,5 % obj.
Zbytkový cukr: 12,1 g/l
Kyseliny: 6,8 g/l

Bezcukernatý extrakt: 22,8 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 19,0 °NM

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Tohoto vína bylo vyrobeno 1 333 kusů lahví.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 2. 10. 2014

Obec: Vracov
Trať: Hory
Alkohol10,5 % obj
Kyseliny6,8 g/l
Zbytkový cukr12,1 g/l
Bezcukernatý extrakt22,8 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení