Barva vína je světle zelenožlutá. Vůně je elegantní. Ušlechtilé aroma muškátového typu, přecházející z pampeliškového medu
Chuť je jemná, harmonická, tvořena vyzrálými meruňkami a pozdními žlutomasými broskvemi.
Ideálně se hodí k pokrmům: zeleninové saláty s kuřecím masem, krémové dezerty, polotvrdé sýry.
Ocenění:
Obec: Mikulov
Trať: Pod Svatým kopečkem I.
Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 2,6 g/l
Kyseliny: 6,4 g/l
Bezcukernatý extrakt: 21,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,8 °NM
Doporučená teplota podávání: 10 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
Půdní podmínky: Hlinité s podložím vápence
Datum sklizně: 23.9.2011
Údaje o školení vína: 2 x školené v nerez cisterně, 1 x sterilní filtrace před plněním do lahví, plněno v ochranné atmosféře (dusík)