Suché víno kaštanová barva s fialovým okrajem, s aroma čerstvých, červených a černých plodů a lékořice s květinovými stopami. Chuť je svěží a ovocitá, intenzivní a lahodná.
Fermentace probíhá v malých nerezových tancích po odstopkování a jemném stlačení. Po krátké maceraci za studena prochází víno fermentací po dobu 10 dní při maximální teplotě 25 °?, aby si víno zachovalo odrůdovou charakteristiku a aroma.
Doporučujeme podávat k dušeným masům, rýžovým pokrmům, zelenině, sýrům a salátům.
Ocenění:
Alkohol: 13,0 % obj.
Doporučená teplota podávání: 12 - 14 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.