Vůně grepové kůry, kandovaného ovoce s nasládlými medovými tóny jen doplňuje plnější chuť banánů a přezrálých fíků. Dlouhá dochuť citrusových plodů.
Doporučujeme podávat ke carpacciu z tuňáka nebo k letním ovocným salátům.
Ocenění:
Obec: Týnec
Trať: Vinohrady
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 1,9 g/l
Kyseliny: 6,7 g/l
Bezcukernatý extrakt: 23,6 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 21,4 °NM
Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.
Vinařství Čech je rodinné vinařství se sídlem v Tvrdonicích na Moravě. Vinařství vzniká v roce 2010 po rozchodu majitelů původní vinařské firmy Čebav. Zakladatelem je Jan Čech. V roce 2011 zemřel, a tak nastupuje na jeho místo jeho syn Petr Čech. Ve firmě pracuje i dcera Jana a druhý syn Vladimír. Provozovna, která byla postavena v roce 2000 je vybavena nejmodernější vinařskou technologií. Používají crossflow filtry. Zaměřují se na vína jakostní, přívlastková, ale vyrábí i víno ledové. Rozloha jejich vinic je asi 20 ha. Z bílých odrůd pěstují: Sauvignon, Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé a Chardonnay. Z červených odrůd: Cabernet Sauvignon, Cabernet Moravia, Zweigeltrebe, Neronet a Dornfelder. Jejich filozofií je: „Kvalitní a dobré víno za rozumnou cenu, abyste se vždy rádi vraceli k vínu od Čecha z Tvrdonic“. Jejich vína získávají ocenění jak u nás, tak i v zahraničí.